9% rabatt på beställningar över 460kr (exklusive moms och frakt). Kod: WKD13    00 dagar 00 timmar 00 minuter 00

Vad är biologiskt nedbrytbara påsar (PLA)?

Vi har nyligen introducerat vår nya biologiskt nedbrytbara version av cellopåsar som efterfrågats av många av våra kunder som vill använda ett miljövänligare alternativ. De är tillverkade av bioplast i stället för cellofanfilm, som tillverkas av petroleumbaserade råvaror. Denna nya generation av biologiskt nedbrytbar film tillverkad av förnybara resurser (PLA-biobaserat harts) syftar till att ersätta konventionell plast på marknaden för plast för engångsbruk eftersom de bryts ned snabbare.

Vad är biologiskt nedbrytbara påsar (PLA)

Vad är våra biologiskt nedbrytbara cellofanpåsar gjorda av?

Vad är våra biologiskt nedbrytbara cellofanpåsar gjorda av

Materialet som används är Polylaktid (PLA) som är en bioplast som framställs av majsstärkelse eller sockerarter. Det är förnybara och snabbväxande resurser som gör det till ett mycket hållbart alternativ till vanlig cellofanfilm. Tillverkningen av PLA kräver också betydligt mindre energi!

Hur bryts miljövänliga cellofanpåsar ned biologiskt?

Våra biologiskt nedbrytbara genomskinliga påsar har en hållbarhetstid på cirka 12 månader (beroende på förvaringsförhållanden), varefter de är utformade för att först brytas ner i små bitar – vilket utlöses av solljus, värme eller mekanisk påfrestning – och sedan biologiskt brytas ner i naturliga beståndsdelar (koldioxid, vatten och biomassa genom mikrobiell nedbrytning).

Denna process varierar och kan ta mellan två och fem år, beroende på avfallsmiljön och produktens tjocklek (det är fortfarande svårt att förutsäga tidsramen eftersom den varierar mycket beroende på förhållandena), i stället för decennier eller århundraden, vilket är fallet med vanlig polyeten.

Under kontrollerade förhållanden är de utformade för att brytas ned biologiskt inom sex månader i en industriell kompost (certifierad enligt DIN EN 13432).

Vilka andra fördelar erbjuder komposterbara cellopåsar?

Bortsett från deras fantastiska miljövänliga egenskaper har våra biologiskt nedbrytbara cellopåsar också följande fördelar:

  • Tydliga visningspåsar (30 mikron), idealiska för att visa upp dina varor
  • Finns i sex populära färger: 155 x 160 mm; 162 x 119 mm; 175 x 129 mm; 185 x 138 mm; 216 x 155 mm, 230x167mm
  • Smidig skala-och-försegla-stängning
  • Livsmedelssäkert material
  • Tillverkade i Storbritannien
  • Certifierad DIN EN 13432 (7H0052) för komposterbara mellanprodukter

Vad kan våra biologiskt nedbrytbara påsar användas till?

Perfekt för att visa upp saker som gratulationskort, tryck, kakor, nyckelringar, smycken och mycket mer!

Men som ordspråket säger, ”en bild säger mer än tusen ord”, så låt oss ta en titt på några av de fantastiska sätten att använda våra komposterbara cellofanpåsar!

Vad är biologiskt nedbrytbara påsar (PLA)

Få din här: www.kuvert-sverige.se/product/nedbrytbara-transparenta-pasar
Källor


www.activesustainability.com/environment/what-are-bioplastics
www.bioplasticsnews.com/polylactic-acid-or-polylactide-pla

Tillverkarens egen information